Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească la Onești, județil Bacău, pentru cei mai înflăcărați tineri din R.Moldova, susținători ai Reîntregirii Naționale
 

 

 

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească - Onești, județul Bacău - 2014

În perioada 14.02 – 16.02.2014, la Oneşti, a avut loc Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească, proiect iniţiat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi Asociaţia Culturala Pro Basarabia şi Bucovina.

Astfel dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai Re-întregirii Naţionale, au fost selectați 80 de tineri din cuprinsul Republicii Moldova (Chişinău, Orhei, Cimişlia, Edineţ, Nisiporeni, Iavloveni, Comrat, etc.), au poposit pe meleaguri băcăoane.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească a avut în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. Participarea la această şcoală le-a dezvoltat abilităţile personale pentru a promova românitatea Basarabiei şi idealul Re-unirii în comunităţile din care provin.

Şcoală de Cultură şi Afirmare Românească de la Oneşti s-a bucurat de prezenţa şi contribuţia domnilor Ion Petrescu – om de presă și analist şi Constantin Corneanu – istoric și specialist în spaţiul Pruto – Nistrean.

Prin modul cum s-au prezentat şi au interacţionat pe parcursul acestei Şcoli,  tinerii români din Basarabia, de aceeaşi limbă, neam, istorie şi cultură cu noi, cei din dreapta Prutului, ne-au lăsat să descoperim libertatea gândirii unor europeni care nu mai pot fi minţiţi, induşi în eroare, păcăliţi, ţinuţi cu capul plecat. Cu ei Unirea este mai aproape!

 

Reflectare in presa:

80 de tineri din Rep. Moldova au revenit acasă

80 de tineri etnici români din Republica Moldova au participat la cea de-a noua ediție a Scolii de Cultură și Afirmare Românească (SCAR), desfășurată cu sprijinul Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina la Onești, județul Bacău.

Potrivit organizatorilor, marea majoritate a participanților la ediția de iarnă a Școlii care a avut loc în perioada 14 – 16 februarie au fost selectați din Chișinău, din rândul celor mai activi susținători ai reîntregirii naționale. ,,Am avut ocazia să ascultăm istorici, analiști, experți în scrierea de proiecte și activiști care ne-au reamintit că în România suntem acasă, așa cum suntem și dincolo de Prut și că avem toate calitățile necesare ca la revenirea în localitatea de baștină să reușim să implementăm cele studiate”, a precizat Cristian Iaconi, unul dintre beneficiarii cursurilor de la Onești.
Pentru că numărul celor înscriși pentru a participa la SCAR l-a depășit cu mult pe cel al locurilor disponibile, coaliția unionistă a anunțat printr-un comunicat de presă că va organiza și alte ediții, astfel încât fiecare persoană înscrisă care demonstrează devotament față de cauza românismului în Republica Moldova și a Unirii să aibă posibilitatea de a urma cursurile școlii.
Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative

http://www.infoprut.ro/2014/80-de-tineri-din-rep-moldova-au-revenit-acasa.html

 

Preț de două zile, în perioada 14 – 16 februarie, municipiul Onești a fost gazda evenimentului “Școala de Cultură și Afirmare Românească”, proiect inițiat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și organizat cu sprijinul Asociației Culturale “Pro Basarabia și Bucovina”.

Acțiunea, la care au participat circa 80 de tineri din Basarabia, susținători declarați ai desființării granițelor dintre România și Republica Moldova, a avut ca scop pregătirea acestora, stimularea și valorificarea potențialului lor în vederea promovării și susținerii mai departe, de către beneficiarii Școlii, în comunitățile din care provin, a ideii de “românitate a Basaribiei” și “idealul Re-unirii”. “Prin modul în care s-au prezentat și au intereacționat pe parcursul acestei Școli, – au declarat reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 – tinerii români din Basarabia, de aceeași limbă, de același neam și aceeași istorie și cultură cu noi, cei din dreapta Prutului, ne-au lăsat să descoperim libertatea gândirii unor europeni care nu mai pot fi mințiți, induși în eroare, păcăliți, ținuți cu capul plecat. Cu ei, Unirea este mai aproape!”. La eveniment au participat omul de presă Ion Petrescu și istoricul Constantin Corneanu, specialist în spațiul Pruto-Nistrean.

http://www.ziaruldebacau.ro/scoala-de-cultura-si-afirmare-romaneasca-la-onesti/

 

Dupa ce in alti ani s-a desfasurat in Bucuresti (la Palatul Parlamentului), dar si la Sfantu Gheorghe, Roman si Bacau, intre 14 si 16 februarie a avut loc la Onesti a IX-a editie a Scolii de Cultura si Afirmare Romaneasca. 80 de tineri din Republica Moldova au fost prezenti la eveniment, cursurile fiind organizate cu sprijinul Asociatiei Culturale „Pro Basarabia si Bucovina” si al Platformei unioniste „Actiunea 2012”. La selectia cursantilor acestei scoli, care a avut loc la Chisinau, s-au prezentat in jur de 200 de tineri din raioanele Republicii Moldova. „Daca «simti romaneste», participarea la aceasta Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca te ajuta sa promovezi romanitatea Basarabiei in comunitatea din care vii. In Romania am trait o experienta autentica unica, in contact cu adevarata fata a neamului tau”, ne-a declarat una dintre participante, cu aceleasi emotii o colega a sa marturisind: „Simt ca am intrat intr-o familie unica, unita, mare si puternica. Am decis sa nu mai stau deoparte si, prin efortul cautarii de modele, incerc sa fiu unul pentru altul. Stiu ca sunt o sumedenie de oameni la fel ca mine, romani de pretutindeni, care inca nu si-au facut vocea auzita. Alegerea pe care am facut-o acum cred ca este cea corecta, la timpul potrivit, iar circumstantele de astazi fac sa-mi amintesc cu placere de aceste momente, ale participarii la Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca”.

Cristian Iaconi, unul dintre beneficiarii cursurilor tinute la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” din Onesti, ne-a declarat: ,,Am avut ocazia sa ascultam istorici, analisti, experti in scrierea de proiecte, care ne-au reamintit ca in Romania suntem acasa, asa cum suntem si dincolo de Prut, si ca avem toate calitatile ca, la revenirea in localitatea de bastina, sa reusim sa implementam cele studiate”. Un alt tanar din Chisinau a tinut sa remarce ca „a aplicat” la aceasta scoala din dorinta de „a-si fortifica” cunostintele istorice in domeniu, pentru a „respira romaneste”, dar si pentru a cunoaste tineri cu aceleasi aspiratii. Platforma unionista „Actiunea 2012” a anuntat ca va continua organizarea unor editii ale Scolii de Cultura si Afirmare Romaneasca (SCAR) destinate romanilor din dreapta Prutului, mai cu seama in contextul in care, in fiecare perioada de inscriere, numarul celor dornici sa urmeze cursurile il depaseste pe cel al locurilor disponibile.

http://www.onestiexpres.ro/o-scoala-a-unirii-si-reintregirii.html

 

 

Index | Despre | Misiune | Viziune | Statut | Organizare | Filiale | Rapoarte | Evenimente |Galerie | Calendar | Proiecte | Parteneriate | Media | Articole | Publicatii | Arhiva | Istoric-Doc | Legaturi | Cultura | Harta Site | Blog | Comentarii | Opinie | Contact

Pagina sus

 

 

 

Apreciaţi pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu noile acţiuni ACPBB

 
   

Parteneri

DRP

UNIBUC

Hurmuzachi

Institutul Limbii Romane

convergente europene

Romania Breaking News

Centru Bucovinean de Arta

Secțiune parteneri în curs de actualizare...

  • Directioneaza 2% din valoarea impozitului dvs. catre Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina, sprijinind astfel activitațile Asociației în beneficiul Identității Naționale Românești și a Reîntregirii Neamului Românesc!
    » Formularul 230 »

 

SEO

SEO Radar

 

ClickLink.ro Inscrie-te in TOP !