Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
 
Donație de carte penru românii din regiunea Cernăuți, Ținutul Herța și raionul Storojineț (Ucraina)
Frați români! Sprijiniți dotarea cu carte românească a bibliotecilor și școlilor românești din jurul granițelor țării.
 

Un nou sprijin pentru cultura și limba română în comunitatea românească din Regiunea Cernăuți Ucraina

Un nou și important volum de carte românească, achiziționată de Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, grație campaniilor  regulate de colectă de carte (prin donații), de la românii inimoși din București și din Țară, au ajuns și la românii din regiunea Cernăuți.


Acest transport de „sprijin pentru cultura românească”, a fost realizat cu ajutorul și cu implicarea Senatului României, Comisia românilor de pretutindeni, care a demarat un proiect în aceste sens, de dotare a bibliotecilor și școlilor românești din jurul granițelor țării, cu calculatoare și carte românească.


Cărțile au fost donate în Ținutul Herța, raionul Storojineț și Cernăuți, unde senatorii români, conduși de senatorul Marcel Bujor  au avut întâlniri cu reprezentanți ai Administrației Regionale de Stat din Regiunea Cernăuți, cu primarii din raioanele Herța și Storojineț și cu șefii administrațiilor celor două raioane, precum și cu o delegație de parlamentari ucraineni, membri ai Grupului parlamentar de prietenie Ucraina-România, condus de deputatul ucrainean Maksim Burbak.


Evenimentul a fost reflectat și în paginile Agenției de presă România Breaking News - RBN Press, care a citat Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina ca fiind unul dintre ONG-urile care au asigurat furnizarea unei însemnate cantitați de volume din cărțile donate.

România Breaking News -RBN Press :

Sprijin important pentru românii din regiunea Cernăuți. Senatorii români vin în vizită pentru discuții, donații de carte și calculatoare

Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va efectua o vizită de lucru în nordul Bucovinei (Ținutul Herța, raionul Storojineț și Cernăuți), Ucraina, în perioada 28-31 august 2015.

Acțiunea ce se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 și are ca obiect dotarea bibliotecilor școlilor românești din jurul granițelor țării. În cadrul acestui program, în septembrie 2014, au fost donate peste 4 000 de volume bibliotecii Liceului Mihai Eminescu, precum și Universității de Stat din Comrat, Găgăuzia.

O parte din cărțile donate de senatorii români au fost puse la dispoziție de Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, prin președinte Marian Clenciu, care a organizat din timp o colectă de carte romînească pentru românii din regiunea Cernăuți... Citeste mai mult accesând link-ul:

http://romaniabreakingnews.ro/sprijin-important-pentru-romanii-din-regiunea-cernauti-senatorii-romani-vin-in-vizita-pentru-discutii-si-donatii-de-carte-si-calculatoare/

 


Colaborarea Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina cu Senatul României - Comisia românilor de pretutindeni pentru sprijinirea românilor din jurul granițelor, este deja o tradiție, grație implicării reciproce și receptivității cu care au fost îmbrățișate în decursul timpului proiectele de consolidare a culturii și identității naționale românești în rândurile românilor din comunităților care trăiesc în afara granițelor României,  elecoventă fiind în acest sens și aprecierea activității Asociației cu prilejul acestei acțiuni din Regiunea Cernăuți, capitala Bucovinei istorice, concretizată printr-o scrisoare de mulțumire oficială din parte Senatului României către Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Asociație care va continua să sprijine acest proiect demarat de senatorii români.

Textul adresei oficiale:

Parlamentul României

Senat

Comisia românilor de pretutindeni

02.09.2015

Stimate domnule președinte,

Vă adresez, în numele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, calde mulțumniri pentru donația de carte realizată de instituția pe care o coordonați, în vederea dotării bibliotecilor școlilorromânești din Nordul Bucovinei.

Acțiunea de donare a volumelor de carte se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 și are ca obiect dotarea bibliotecilor școlilor românești din jurul granițelor țării. inițiativa membrilor Comisiei românilor de pretutindeni are caracter permamnent, așadar sprijiniți în continuare demersul nostru.

Vărog să primiți, stimate domnule director (Președinte ACPBB), asigurarea deosebitei mele considerații.

Senator Marcel Bujor
Președinte

 

 

 

Apel pentru continuarea colectei de carte.
Fecem pe această cale apel la toți cei care au posibilitatea de dona carte românească, să ne contacteze la ofice@probasarabiasibucovina.ro sau la Tel-mobil:0728.957.875, pentru a putea continua această campanie de utilare cu carte românească, a bibliotecilor școlilor românești din comunitățile de români aflați îm jurul granițelor țării. Donația Dvs. este importanta atît pentru noi ca Asociație cât mai ales pentru beneficiarul final al acestei acțiuni, românul din comunitățile istorice aflat pe drumul afirmării și clădirii identității naționale românești.

Facem  mențiunea pentru cei interesați, să aibe în vedere ca fondul de carte pe care vor să îl doneze să fie în condiții bune (nedeteriorate) și tematica abordată să fie în acord cu viziunea de clădire a identității românești.

Facem precizarea că o importanta donație de carte a fost realizată de Asociație și cu prilejul inaugurării Centrului Cultural Românesc - Eudoxiu hurmuzachi, din Cernăuți din luna mai a acestui an (2015), Centru cu care Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina a încheiat un parteneriat de colaborare și sprijin.

 

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina

reaprindem flacăra identiății naționale românești acolo unde s-a stins

și o întreținem acolo unde arde

 

Redactat și publicat de Dorian Theodor
Secretar C. Ex. ACPBB

 


 

 

Index | Despre | Misiune | Viziune | Statut | Organizare | Filiale | Rapoarte | Evenimente |Galerie | Calendar | Proiecte | Parteneriate | Media | Articole | Publicatii | Arhiva | Istoric-Doc | Legaturi | Cultura | Harta Site | Blog | Comentarii | Opinie | Contact

Pagina sus

 

 

 

Apreciaţi pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu noile acţiuni ACPBB

 
   

Parteneri

DRP

UNIBUC

Hurmuzachi

Institutul Limbii Romane

convergente europene

Romania Breaking News

Centru Bucovinean de Arta

Secțiune parteneri în curs de actualizare...

  • Directioneaza 2% din valoarea impozitului dvs. catre Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina, sprijinind astfel activitațile Asociației în beneficiul Identității Naționale Românești și a Reîntregirii Neamului Românesc!
    » Formularul 230 »

 

SEO

SEO Radar

 

ClickLink.ro Inscrie-te in TOP !